Monday, September 28, 2009

Raya Raya Lagi

Hm... aku sudah pon selamat tiba di Melaka.. Alhamdulillah.. Esok, bermulalah sesi persekolahan eh2 sesi perUniversitian aku.. adoiyai... xbest.. tapi yang best nye, aku dapat jumpe dak2 housemet aku.. ntah nape tibe2 aku sgt rindukan mereka.. huhu.. buang tebiat kot..

Time aku nak bertolak ke Melaka, aku rase sgt sedey.. sbb terpaksa berpisah dgn keluarga tercinta demi meneruskan perjuanganku sbg seorang student.. Dalam kereta (akak aku), aku tiba2 terdetik dalam hatiku, ucapan syukur kepada Allah kerana memberikan aku kesempatan untuk merasai nikmatnya Ramadhan tahun ini dan juga kesempatan beraya bersama orang2 yang aku sgt syg.. Aku berdoa semoga kami semua dipanjangkan umur, serta dimurahkan rezeki untuk berkesempatan melalui kehidupan di bulan Ramadhan dan Syawal lagi.. Semoga kita semua dapat memperbaiki diri serta menginsafi diri dengan lebih penghayatan selagi hidup..

Ya Allah, Kau tetapkanlah iman kami, persaudaraan antara kami serta ampunilah dosa2 kami dan kaum muslimin dan muslimat sekaliannya.. amin...

Friday, September 25, 2009

Harap Dimaafkan

Sepanjang cuti raya ini, panggilan telefon dan mesej tidak akan dilayan kecuali yang penting sahaja.. harap maklum.. terima kasih.

Raya Kerja Skola..?

Wahahaha... memang Raya tahun ni, aku beraya agak sakan gak la... maksud aku.. aku tetibe sgt rajin mengikut famili aku beraya di rumah sanak saudara terdekat (sekitar KL dan Selangor) dan terjauh sikit (Melaka jer..) huhu... dpt la aku mengumpul sedikit wang raya.. (wuhooo still dpt lg..) tahun depan punye raye mesti xdapat dah sbb habis blajor... sob...sob... sob.. tula, mula2 igt raya ke-3 dah kena balik.. tp disebabkan ade sedikit hal... raya ke-8 (ahad) baru nak balik melaka.. huhu.. maka, xdapat la aku nak beraya ke open house sohabat2ku di melaka.. Maaf ye.. (T_T)

Bestnye dapat balik ke rumah.. walaupun kacau bilau gak idop aku kt umah, (hehe) tapi, at least aku dpt merilexkan diri dari org ramai, dari hidup orang2 lain.. dari kerja2 skola aku... (ye ke..??) haha.. tu sbb hari ni baru nak buat kerja, n kelam kelibut aku dibuatnye.. cess.. wish i dun have 2 go back to Melaka..

P/s: Ma, ley x pza jadi org gaji ma n abh je kat umah..? (T_T)

Friday, September 18, 2009

Selamat Berhari Raya 2009..!

Semua orang da balik ke pangkuan keluarga.. aku je belom lg.. ewah~~~ Malam ni (Jumaat, 18/9/09) aku pulang ke Kajang.. Heee~~~ xsabornye... (sabor ye pija..).. Hm.. semoga perjalanan kami selamatlah pergi dan pulang hendaknye... Kepada semua muslimin dan muslimat, aku nak ucapkan;

Selamat Hari Raya Aidilfitri
@Maaf Zahir Batin@

Minta maaf jika diri ini pernah mengguriskan perasaan kalian semua... Semoga ukhuwah persaudaraan kita kekal abadi dan dirahmatiNYA~~~~


blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

Sunday, September 13, 2009

~

sekarang ni, aku tamau pening2 kan kepala aku n sakitkan hati sendiri lagi.... so, aku akan cube accept apa yg ALLAH dah tentukan dalam perjalanan hidup aku... insyaAllah.. semoge ALLAH sentiasa kuatkan hati aku ke jalan yg Dia redhai... Aku rela, melihat diri org2 yg aku syg, sgt2 syg bahagia.. meskipun aku x.. kerana itu yang lebih penting.. sebab bila mereka bahagia, dan aku dapat menerimanya, hati aku lebih tenang berbanding jika aku menjadi seorang yang pentingkan diri... hati aku akan bertambah sakit dan otak aku xkan fokus dalam setiap apa yang aku lakukan...

~Akhirnya aku dah jumpa jalan penyelesaiannya.. =)~


blogger-emoticon.blogspot.com

If Only...~

If Only i have a diary that can understand my feeling,
I would like to write infinitely in it..
If Only I have a friend, truly friend who can feel the way I feel..
I would like to have them in my heart, to see how my heart's crying..
If Only I have a gut to say what my mind is saying..
I would like to say, please take my heart, my thoughts away...
away from my eyes, far from my brain..
and don't bring them back to me...
ever~

blogger-emoticon.blogspot.com





~Original by Pija~

Saturday, September 12, 2009

~Cube utk menghiburkan hati yg lara~


blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

Thursday, September 10, 2009

Ntahla~~

Aku akan cube untuk menyibukkan diri dengan kerja2 yg melambak2 supaya dapat melupakan perkara tersebut... chaiyokk2...!blogger-emoticon.blogspot.com


blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

Wednesday, September 9, 2009

~Susahnye menjadi seorang aku.... hm...~


blogger-emoticon.blogspot.com

Ya Allah, berikanlah aku secebis kekuatan.......

Tuesday, September 8, 2009

Undefined feeLing~

My WoRds are so coLD..
That's y I kePt ReMain in SiLence..
Cuz I dun wanT thEm 2 Hurt U..

I KnoW U're iN DifficuLt Time..
U're SearcHing 4 tHe sTrength tO MoVe On
In ThiS CruEL Life..
N U nEed a shOuLdEr 2 LeaN On..

I knOw daT U thInK I didn't Care
or evEn try 2 UnderStand bOut Ur FeeLing..
or What u've bEen ThrOugh..

but thE Truth is I CarE..
ReaLLy CaRe..
I UnDersTand..
ReaLLy UndersTand..
WithOut U NoticiNG It...

I'm Sori coz Never've bEen tHere 4 U..
I wanT 2..
But I Never SurE If U evEr NeedeD ME
aS MucH as I dO..

If OnLy I cOuld Say Out LOuD
How MucH iT Hurts ME..
AfrAid Of LosiNg U
In My LIFe..
ThEn It WOuLd Be So Much Easier................

BeCause U MeanT sO MUch 2 ME....

n I NEVER eveR HATE U..

PleasE 4Give ME 4 dis ImmatuRed AttitudE..
I'M SOoO SORRy..


blogger-emoticon.blogspot.com





~Original by PijA AmrI~
Setiap kali aku mendengarnya, setiap kali aku melihatnya, setiap kali aku menyaksikannya....


Aku bengang.


blogger-emoticon.blogspot.com
blogger-emoticon.blogspot.com

Kini aku tahu~

Kini, aku tahu satu perkara mengenai diri aku yg paling ketara~~~~



~Aku tak matured~


Monday, September 7, 2009

M.A.A.F le..

Aku mtk MAAF la kat sape2 yg kenal aku... yg pernah terase ngan aku.. same ade aku lakukannye secara sengaja atau x... aku ni jenis yang xtau mcm mana cara nak luahkan perasaan ngan betol... so, dat's y sumtimes my actions, my facial expression, my eyes can be the medium to tell what my heart n thoughts are saying.. aku xbermaksud walau kadang2 mmg bermaksud .. aku teringin nak jd seorang yg berterus terang... kan bagus... xperlu la aku tunggu orang2 berkenaan nak paham ape yang aku nk luahkan atau ape aku rase.. but well.. kite sume manusia biase kan.. xkan nk expect org phm perasaan kite.. dorg pon byk mende len nk dipikirkan..
lg pon, aku tau, kebanyakkan nye salah aku sendiri.. cepat terase kot.. n selfish.. hahaha.. MAAFla ye..

well, sekarang nih tgh nak meneutralkan perasaan sendiri sambil urut2 kepala sbb sakit sgt.. pesal ntah.. huhu

aku akan cube berubah menjadi lebih baik... tp tlg la, kalau da cakap xkan buat sesuatu perkara tu, sila sentiasa igt kata2 sendiri tu agar xtermakan diri sendiri.. kunun2 xmungkin akan buat, tp last2 wat jugak.. (contohnye, mcm aku sendirik la)..haha..rase cam nak gelak guling2 cam tenggiling...
ok mintak MAAF ok.. jgn gado2, xbaik.. hahaha.. *poyo*

the truth is aku sgt syg kat besfwen2 aku (family?? of course..alwayz!) .. n aku xnk kehilangan mereka..

Sunday, September 6, 2009

Hati sakit~~

Aku xtau nape aku perlu rase sakit hati..? kalau difikirkan mcm xlogik lngsung kesakitan hati aku ni.. tp nk wat camne.. bile sekali perasaan dah terusik.. maka, makin dalam rase sakit di hati tu... aku rase aku gile kot.. org gile.. hahahhaa. Rase cam nk g wat pembedahan pindah hati ngan jantung la plak... the truth is, aku BENCI ade perasaan mcm ni.. sgt x patut... n aku xsepatutnye membiarkan diri aku dan pemikiran aku involve dlm kehidupan org lain.. kalau boleh aku beritahu kt org berkenaan yg aku sakit hati, beritahu depan2 muke die, alangkah indahnye hidup ini........ kenapela aku ditakdirkan sbg seorg yg hny tahu memendam rasa tanpa mengetahui cara untuk meluahkannya..?

Saturday, September 5, 2009

Dun feel right~

I'm thinking, I'm wondering..
What happened these past few years..
I'm changing a lot
Did I growing up my mind..?
Or am i just getting worse
it all become so confuse
For a moment, i'm a girl with vision
for a second, i'm a girl with no direction
Really don't know what am i looking for in life

and i..
I'm just living it by the way it flows
but the truth is, i hate just living it
i want to taste it..
through my bloods
i want to feel it
all under my skins
with deeply appreciation
with no regrets or hatred
coz this life is short
And there is no other shot
to take back the moments in life
coz they'd slipped away with the time..
and i couldn't get to catch them..
No matter how hard i tried..

My heart is burning, my thoughts is flying, but i am staying..
going nowhere..
Related Posts with Thumbnails

Cube Fikir..??

HamsterCumiL