Thursday, February 26, 2009

Kenangan kite semua.. part 3













































Dalam gambo2 nih... gambo aku ade kat 1 pic je.. iaitu, 1st pic..yg tgh pakai sweater ceklat tu.. yg len sume gambo my lovely frenss.. yg sengal.. hahaha

Kenangan Kite Semua part 2

Yana yg termenung..

yana,aku,ain n anim(kunun2 nk elak dr kamera.. tmasuk gak..hehe.. thanx 2 jurugambo,mekni..





























ain bawak kete sewa(2nd pic) atas ni, kete maen2 je.. wow.. marbeless...







henpon aku..
(skrg da xley gune..isk3)

Kenangan Kite Semua.. part1













































































ha.. atas nih sume gambo aku n sebahagian kwn ak kt U.. atas skali tuh, gambo aku men gem kete kat melaka mall.. mase tuh aku ngan yana n ain.. nk tgk wyg kot.. eh bukan.. mase tu xsilap aku, kiteorg sewa kete n jln2 kat pantai.. singgah melaka mall.. azni n anim pon ade tp time nih dieorg kat JJ.. huhu.. yg len2 lak xde sbb mase nih ujung minggu, mereka pulang ke pangkuan keluarga mereka.. haha.. yg 2nd pic tu plak, gambo aku n yana(yana amat gembire bab2 amik gambo sendirik.. ngeh3) mase tu, ngah tgk ceramah perdana tv1 kat dataran mbmb.. saje nk cari publisiti.. (astaghfirullahalazim).. hehe.. mmg nk dgr ceramah pon.. tp silap timing la.. ceramah yg berbaur politik.. i xsuke sgt u knowww... huhu..
then, bawah tu plak, gambo painting aku.. mase masuk kelab seni lukis. canvas painting.. antara yg dipamerkan time hari kokurikulum(sori,terambil gambo senget) besh3.. aku sgt suke seni... hahaha..kemudiannyenye plak, gambo aku, ain n fizah kaab.. kat dataran mbmb.. pas dinner xsilap aku la.. saje nk bgambo.. kak wan yg tulun amik gambo..
gambo itam putih tu, gambo aku n classmate.. time thn 1.. memasing muke innocent je lg mase nih.. cover2 ayu giteww.. hak3.. goli eden.. n lastly, gambo bwh skali... gambo aku n beg duit n ain.. kt kedai mkn, time tu mkn ramai2(ramai ke..??).. ade byk lg gambo aku akn upload.. sabo yer kwn2 aku yg xde gambo dlm nih.. or xbyk.. jgn risau.. ku cube upload lg pasnih.. huhu.. miz u ol la!
P/s: sume gambo nih xikut turutan tarikh peristiwa dan sejarah yer... aku men letak je

Sunday, February 22, 2009

Who's gOnna savE us...?~



Why is she being like this

Hunger for some hope
That in the end,

Will eating her from inside
Slowly, dying inside
No one can save her

After all this years
She felt like being tortured
Strangled on the neck

Everyone surrounding her,
Only staring at her,

Staring in coldness,faceless
No hand to hold
No hand to get you up

While you're struggling
To escape from this black hole

Why did they turned their back on you?

You just don't get it

You just don't understand
No matter how hard you try to change it,
It's still the same

Her head in a mess
Her heart is full of hatred,sadness

Is there someone will finally understand,
Just how she feels,
Without being told
What's on her mind
What's in her soul

She just wants to be herself
With nothing to worry about
Says what she wanna say
Thinks the way she wanna think

But..
Who's gonna save us?



Mine,
Pija kiut
10.51 p.m 22/2/09

Yeah, you wanna see me suffer?
You get it
You want to feel me breaking down?
You have it
But let me tell you one thing
I'm not giving up

This misery had taken me too far
It gets so complicated
Unexplainable
Coz I'm confusing with myself
With my life
With people around me

Hey me,
Why did you loosen your rope of life?
Please don't
Coz we can still keep some hope
And you have me

It's hard to let it go
Just watch it slipped away from my naked hand
Just like that
My hands are numb
Feel nothing, nothing at all

Hey myself,
Why did you scared to show yourself?
Please don't,
Coz the one who will ruin is you
No one else

I'm gonna show you
That I'll make this agony
Fade away with you,
Without a trace

And I,
Why am I keep holding back,hiding
Please don't
Coz you won't have the chance
To taste the life you once had

Life is too short..







Mine,
Pija kiut
12.02am 23/2/09

Wednesday, February 18, 2009

sunyi sepi~

ye... sunyi sepi coz kebanyakan staff masuk dlm bilik meeting.. watpe? lorh.. dah name bilik meeting.. maknenye ade meeting ler... apolaa.. sumting berkaitan ngan system breakdown... ntoh.. i dunno n i dun care.. huhu..

n dats y le aku ley menaip blog ini dengan sedikitttt tenanggg.. ehe.. dah le kerusi aku pon dikebas org.. huh... sian aku...

*****stengah jam pas tu******

sorila... org dah bis meeting.. ngah bizi2 kat depan nih.. mlm ni je la aku sambung blog kat umah..

cau cincau... salam..

Tuesday, February 17, 2009

blank

huh.. hye...
ye..ye... ak tau dah lame gak xupdate..
sorila.. semenjak dua menjak nih ak maleh...
haha

well.. beginila kisah idop aku ari nih...
busan....
duk depan nih sorg2.. hm..
aishah?
die duk dlm bilik tu, tlg fida.. wat coding ape ntah utk comtrac..
n beginila aku sesorang kat depan nih..
bukan xnk join dorg, tp nnti supervisor ak nampak, susah lak.. lg pon beliau nak tgk router aku..
tp sampai ke hari nih, xde plak die tanya o dtg kat aku..
aku nak tanya kang, takut die bizi.. lg pon, takot la tetibe die suh aku wat yg susah2.. mati le aku.. tp xley tunggu lama2.. nanti die expect aku dah wat byk, lg pon trial mikrotik neh tinggal lg nam jam je..
camne eh?? kubuntu.. eceh..
burink2.. aku ade gak g jap kat bilik dieorg tuh... tp xlame.. bukan pe, xde mud sgt..
lgpon if ak duk c 2 pon, bukannye buat ape pon.. o tolong ke... tp juz wat menyemak je.. huhu

hm... perasaan aku dah mule dtg kembali.. cewah..
oh ye, bukan perasaan suke kat org ke ape ye.. sekiuss meee..
perasaan tension n pikiran2 negatif2.. ntah pape la..
cukup2... jgn menyemak dlm kpale otak nih.. syuh2...
br nk tenang sket pon xbley..

smalam aku antar mp4 aku kat kedai tu.. mahal nak mampos... just nak baiki skrin yg kecik tu pon mahal... ish.. kopak aku.. kene la mintak sedekah kat bapak aku.. adoiii la... seb bek aku xphm bahase cina, kalau x, siap la tokey tu if aku tau die tipu aku tp nak wat camne, tu je tempat yg dekat2 ngan tempat LI n most importantly, kat kedai tu la aku bli mende tuh.. huh!
dah la design pon same sebijik ngan satu produk tu..
tu la ko pza...fizah..pija.. ah, watever la nama ko..
senang sgt kene tipu n percaya org.. senang sgt kesian kat org..
ish3.. bad bad girl..

hm.. ape lg nak taip nih.. selamba je update blog kat opis... kat umah dah de streamyx pon maleh.. tula...
alaaa.... camne nak mtk duit nih...... lidah ku kelu.. ewah..

cepatla abih LI, aku nak berehat nih... hahaha..

k.. cincau...
ngee~

Wednesday, February 4, 2009

streamyx~

alhamdulillah, akhirnya streamyx dah diaktifkan.. huhu.. besh3.. sementara adik bradik aku xbalik lg, ley ler aku rasmikan dulu tenet nih.. dengan tenangnyer...

o yer, yang qunut nazilah tu, if korg xdpt nak bace, tgk kat link nih

http://www.iluvislam.com/v1/readarticle.php?article_id=1311

tgk kat bhgian last paragraph artikel tu, ada doa nye..

well, dari td aku dok menginstall ym, xdapat2.. bengangnyer... geram2..
ari nih kat opis,xde wat pe sgt, update buku report, pastu siapkan tugasan yg supervisor aku suruh ari tu.. kirenye dah siap gak r tp ade prob lak... aku kene amik info PC dari hostname lain, n aku ade jumpe satu command neh, tp malangnye, kene masuk password. aku try letak password pc aku, xley gak.. huh... payoh... payoh.. aku mmg xsuke if ter'stuck' di tgh jln.. yela, susah la nak wat keje len, i mean, susah la nak proceed mende tuh.. ya Allah, i really need your help...

k r, dah kol 11 mlm pon.. wa cau cincau dulu yerr... wassalam...

Tuesday, February 3, 2009

x tau~



elloww... bjumpe lg ari nih.. rase xpueh je cuti 3 ari.. haha.. aku nih memang...

well, cam bese, ari nih ak meneruskan kije2 aku iaitu create bat file.. ala, yg ari tu nyer.. huhu... dah siap dlm 60.0002%.. hahahaha

well. blk nanti kene nek lrt star.. bapak aku kat umah tmn melati, tgk renovation umah kami tu.. br start ari nih.. nnti my dear father gonna pick me at sg.besi..


k r, ari nih xtau sgt nk tulis ape.. nak p smayang jap... so long gut niteee.. heee~~
Related Posts with Thumbnails

Cube Fikir..??

HamsterCumiL