Thursday, February 18, 2010

Hutang bin Budi

Memang kau ade sakit kan hati aku tapi kau selalu xsedar atau buat2 xsedar.. xtahula..

Mulut aku memang macam ni sebab dari dulu sampai sekarang, aku kalau sakit hati atau disakitkan hati, akan diam je kadang2 menangis seorang diri. Tekanan yang kau lalui mungkin xseperti aku, ditambah dengan fikiran aku yang agak pelik sikit berbanding orang lain (overthink). So, disebabkan tu, kadang2 mulut aku boleh jadi jahat (sebab otak n hati dah overloaded, no empty spaces). Dah malas nak simpan dalam hati. Mintak maaf la ye. Aku tahu aku banyak terhutang budi ngan orang sekeliling aku, termasuk kau. Kau ingat aku suke ke mintak tolong, pinjam itu, pinjam ini, tumpang itu, tumpang ini? Tidak sama sekali. Aku banyak kekurangan, n i guess nasib kau xbaik sangat, sebab berkenalan ngan org macam aku. Ramai yang terasa dengan aku. Aku tahu itu.

Kadang2 ape yang aku cakap adalah sebab aku care kat kau, untuk tegur kau atau ape2 yang berkaitan cuma aku xreti nak sampaikan dengan cara yang lemah lembut sebab lemah lembut tu bukan nada aku. maaflah kalau ko xsuke dgn nada tegas aku, tergores dengan gaya atau perbuatan aku. Aku sayangkan kau. Maaf ok. Takpelah, kau jangan risau, xlama je lagi. Nanti kau akan jarang tengok muka aku, cakap ngan aku. Baguslah, xdelah kau sakit hati lagi kan. Dulu takde pon macam ni terjadi kat kita. Adakah sebab kau dah mempunyai kebahagiaan sendiri dan sebab tu u don't give a damn bout this? atau mungkin jugak sebab aku sendiri je. Maybela kot, sorila sebab aku xsedor diri, tak tahu diuntung. huhu. Oh ye, kadang2 aku bad mood bukan sebab kau je, ade sebab lain. Banyak sebab lain. Maaf jika kau terkena tempiasnya. Ape2 pon terima kasih lah atas segala pertolongan yang kau beri selama ni. Aku sangat menghargainya. Segalanya adalah silap aku sendiri. Harap maklum.

P/s: aku xsuka mendarjatkan orang dan xsuka org mendarjatkan aku. Bagi aku semua org same je. Dan aku tak pernah melabelkan diri sendiri.
***(^_~)***

4 comments:

  1. budi tu macam dlm cite blogger boy ke?

    ReplyDelete
  2. xla.. mcm dlm citer Rachael Ray.. *tibe2*

    ReplyDelete
  3. dlm cite rachel ray ade org name budi?apsal aku tak tau??!ciss

    ReplyDelete
  4. ade. ko bkn nye minat citer tu pon... namenye hutangchael son of budiray. adik beradik rachael ray

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Cube Fikir..??

HamsterCumiL