Thursday, March 26, 2009

S.E.N.I~

S.E.N.I - apakah makna huruf2 ini dalam hidup anda?

Dat word give such a great impact in my life.. Seni adalah sesuatu yg sgt unik bg aku.. seni tu sesuatu yang memang sebati dengan hidup aku.. especially muzik, drawing,sketching, painting,writing, menjadi sebahagian dari hidup aku.. aku xtau kenapa, tapi setiap kali aku dengar muzik, melukis or paling tidak pun, just melihat sesuatu lukisan (especially if tgk tuan punya lukisan lukis sendiri depan mata ni).. aku macam dalam dunia aku sendiri.. rasa keinginan melakukan perkara yang sama macam mereka yang berbakat tu membuak2, sgt passion, sgt membara perasaan aku,very excited, just cannot describe by words.. tapi aku xlah berbakat sgt pon.. huhu..

Disebabkan minat aku tu, bile kat U, subjek utk Kokurikulum aku pilih Kelab Seni Lukis (2nd sem).. setiap kali lect tu bg tugasan.. aku rase cam best sgt, memang fokus nak buat.. satu kelemahan aku, aku xbley nak lukis dalam kelas coz aku rase rendah diri, rase cam ntah pape aku lukis.. tu sebab aku slalu bawa balik tugasan tu n wat kat hostel.. bila siap, aku rase sangat puas walaupun xsecantik mana aku lukis, xsecantik mana aku warna, tapi aku puas.. haha.. bila mewarna pulak, aku rasa cam budak2.. seronok jer tengok kaler2 tu haha..MyEm0.Com


My canvas painting.. kelab seni lukis ( tsenget lak lukisan tu, aku mmg xreti tangkap gambo haha)


Aku ingat lagi time spm dulu, aku amik subjek tambahan Lukisan.. memang xde kelas yang formal la sebab tu subjek luar dari subjek yang aku wajib amik.. tapi ade la kelas petang. aku n my very bestfriend,maisarah join the class.. tapi bukan selalu ada. bile time test, kiteorg pon amek, bile wat projek kotak, kiteorg pon kene amik cam dak course yang wajib amik subjek lukisan tu, just bezanya kiteorg xde kelas formal cam dieorg.. stay up petang siapkan projek kotak tu..
MyEm0.Com
haha.. then amik final paper, teori n lukisan.. yang klakarnye malam before exam utk subjek tu, bapak aku tunjukkan lukisan n cara nak warna. xsilap aku masa tu aku pilih tema yang berkaitan pemandangan kampung ke ape ntah (xingat..hehe) ade pokok kelapa, rumput2, semak samun, pagar kayu... so, the next day, i sat for the paper n try apply ape yang my father ajar the day before..cube igt mcm mana lukisan bapak aku, cube igt cara die kaler camner, cara dia bermain2 dengan gabungan warna utk mewujudkan real impression kat drawing, struktur pencahayaan n macam2 la... xde la sebijik sgt aku lukis macam bapak aku lukis.. die buat wayyy better than me.. anyway, lukis dgn sepenuh ati la kirenye time tu plus cuak ngan masa,takut xsempat abih... but alhamdulillah, sempat gak.. n i got A2 grade for that subject.. wah.. sgt gumbira bile tau result tu...MyEm0.Com
puas ati gak la,alhamdulillah.. kalau x, sia2 je aku tambah subjek spm, wat malu je.. huahuahua..

Satu tabiat yang aku xdapat buang lagi setakat nih terutama skali when kat fakulti ialah.... jeng3.. aku akan lukis ntah pape ntah bile aku rase bosan dalam kelas. Kat kertas la, notes la, buku latihan la, kat meja la.. ntah ape2 ntah aku lukis, kalau cantik xpe la gak..huh!! kawan2 aku mesti tegur aku.. asik conteng je pija ni... haha.. sori guys, cannot help it.. sorila memburukkan pemandangan korg =P

Aku memang mempunyai satu perasaan yang sangat2 kagum n respect kat org yang mempunyai tangan berseni ni.. antaranya ialah:
  • my father
  • angah
  • am
  • baya
  • along
  • kwn2 ku ramai yg berbakat
  • and semua pelukis2 dan pencipta muzik kat serata dunia..

n mengenai muzik lak.. MyEm0.com honestly, im into it! suke dgr lagu kuat2 kdg2 slow2(xkisah lagu genre ape, asalkan aku suke dgr), melalak sesorg, men alat muzik(dlm komputer pon jadi la... hahaha) Aku sgt jeles bile tgk org2 yg ley cipta lagu sendiri, mereka2 yg got powerful and beautiful voice MyEm0.Com,yg pandai menariMyEm0.Com,or sewaktu dengannye la--very talented btol! hahaha..

Berkenaan writing lak, slalu imagine ,it would be such a gud feeling if at least can be a good writer, novel ke cerpen ke atau article ke.. kan best.. dlm family aku, mak aku seorg gud writer especially in english(katenye la.. =P)..wOooO.. gempakk siott.. haha.. n then, along.. mase die skolah menengah dulu, aku ade baca cerpen2 die, very2 interesting.. huhu.. so, part yg aku paling suka time subjek bahasa melayu or english is part writing la.. memang waktu yg ditunggu2..but part wat rumusan aku maleh sket.. kuikuikui.. aku memang tulis abis abisan la ape yang aku fikir and imagine.. memang kusyuk la jawab.. sampai terlebih2 muka surat.. hehe poyo tol... hmm..


well, ART is one of my passion.. how bout u???

2 comments:

  1. salam kenalan dr Sis...o purple gak,minat jgk ek? Sis suke purple....x ltk chatbox ke kt sini Pija...meh try msjbox tu...

    ReplyDelete
  2. hye.. salam kenalan jugak... minat la jugak purple.. mcm cumil je kaler nih.. haha.. kita serupa.. kita serupa.. huhu.. ok.. nnti saya letak.. =)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Cube Fikir..??

HamsterCumiL