Sunday, November 21, 2010

Perak vs. Johor

Hari ini baru tiba dari kampung halamanku, di Bota Kanan, Perak... Kemudian, terus 'ting' pergi kenduri kahwin anak kepada sahabat lama ayah aku.. agak kepenatan la walaupun masa di Perak, tak tolong apa-apa pun.. hahahha :P Aku memang agak keberatan sikit untuk ikut keluarga aku pulang ke Perak. Memang liat sesangat.
Memang poyo kan? Haha. Bukan apa, aku ini dah lama tak balik Perak, rasa segan sangat2. Aku memang penyegan orangnya Ada sindrom MTB (Malu Tak Bertempat). Tapi, kira bertempatlah tu kan? Yelah, bertempat di Perak. lol.
Aku ini dah la seorang yang zero keyakinan dirinya, sampaikan nak pergi kenduri kahwin pun jadi masalah besar. Hendak jumpa saudara-mara pun susah. Hendak jumpa sahabat-sahabat lama pun susah. Apatah lagi jika bertemu strangers especially time nak interview.. fuhhhhhhhhhhhhh nervous memang tahap planet pluto la..

Planet Pluto for Planethood (ihsan Google) :: tiada kaitan ok.


"Entah apa-apa."

Mungkin itu yang kamu fikirkan.
But, kamu bukan di dalam kasutku, dan aku bukan di dalam kasutmu. Tiada pemahaman sebenar-benarnya tentang apa yang aku rasai selama ini oleh kamu, kamu dan ya, kamu!

Begitu juga sebaliknya. Oleh itu, janganlah cepat kamu menghakimi aku. Sebab aku pun tak faham dengan keadaan diri aku. Satu yang aku tahu, semuanya berpunca pada ketidakpercayaan diri serta ketidakyakinan diri aku terhadap diri sendiri. Ya, itu antara punca utama yang telah berkurun lamanya menjadi sebahagian dari diri aku, atau boleh juga dikatakan, bukan sebahagian dah, tetapi sepenuhnya diri aku. Buntut  Buntu aku memikirkan jalan penyelesaiannya. Namun, tak ketemu lagi. wah2.

Walaubagaimanapun, aku telah berjaya mengharungi hari itu walaupun dgn perasaan insecure (mcm biasa la) but, hey, at least dh habis pun kenduri tu kan? who cares haha.. (oh ya, 'rendang tok' org kampung buat memang hao liao! Mereka kelakar juga! Huhu)

Well, hari ini, Ahad, kenduri kahwin Iffah yang sepatutnya aku dapat menghadirkan diri. Sangat sedih sebab tak dapat nak pergi, minta maaf sangat2 Iffah. Aku sepatutnya dapat bertemu kembali dgn teman2 seuniversiti aku.. waaaaa!!! sedih.sedih.tiada rezeki org kata.. Hm... redha saja lah. tengah menanti2 mereka meng'upload' gambar2 di sekitar majlis perkahwinan Iffah di Johor. Maaf Iffah.

Lagipun, aku excited sangat sebab inilah org pertama antara sahabat aku yang melangsungkan perkahwinan. Macam tak percaya pun ada. Haha. 

Anyway, Im really happy for her. Really do wish that their marriage will last forever until Jannah. amin.. Lagu di bawah ini kutuju khas buaat puan Iffah(wahhh dh puan dh.. haha) serta suaminya terchenta. Hayatilah. Miss u Iffah.


We’re here on this special day


Our hearts are full of pleasure

A day that brings the two of you

Close together

We’re gathered here to celebrate

A moment you’ll always treasure

We ask Allah to make your love

Last forever

Let’s raise our hands and make Du’a

Like the Prophet taught us

And with one voice

Let’s all say, say, say


بارك الله لكما وبارك عليكما

وجمع بينكما في خير

بارك الله لكما وبارك عليكما

وجمع بينكما في خير

Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma

Wa jamaah baina kuma fee khair.

Barakallah hu lakuma wa baraka alikuma

Wa jamaah baina kuma fii khair.


From now you’ll share all your chores

Through heart-ship to support each other

Together worshipping Allah

Seeking His pleasure

We pray that He will fill your life

With happiness and blessings

And grants your kids who make your home

Filled with laughter

Let’s raise our hands and make Dua

Like the Prophet taught us

And with one voice

Let’s all say, say, say


بارك الله لكما وبارك عليكما

وجمع بينكما في خير

Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma

Wa jamaah baina kuma fee khair.

Barakallah hu lakuma wa baraka alikuma

Wa jamaah baina kuma fii khair.


بارك الله

بارك الله لكم ولنا


الله بارك لهما

الله أدم حبهما

الله صلّي وسلّم على رسول الله


الله تب علينا

الله ارض عنا

الله اهد خطانا

على سنة نبينا


Let’s raise our hands and make Du’a

Like the Prophet taught us

And with one voice

Let’s all say, say, say


بارك الله لكما وبارك عليكما

Barakallahu Lakuma wa Baraka alikuma


4 comments:

  1. xpe pija.ak pon mempunyai masalah itu. penyakit ak adalah people fright disorder. penyakit takut org. kadang2 kena kuat kn semangat sket..dan semuanya akan ok.hehe

    ReplyDelete
  2. hahaha..ingtkan aku sorang je abnormal. aku jd mcm tu sbb aku slalu takut ape org ckp/pkir psal aku.skang ni aku slalu ckp kat diri sendiri" Ah,x kisahla org nak ckp ape pn.x luak kot" hehe. Pape pn,mcm ko ckp aku x pnh dlm kasut ko. Mungkin kita x serupa.hehe.Maap,aku agak merepek ni.

    Cuma nak ckp, 1st impression kat pija mase mula2 jmpe dlu:
    pija nmpk confident, educated & friendly.
    1st impression tu mmg 100% tepat.
    Ya,ini serius. Jadi jangan pandang rendah kat diri sendiri. Kerana dirimu begitu berharga..=)

    ReplyDelete
  3. jap2..ade lagi satu. Pija mmg kelakar. Klau sembang ngan die asyik sakit perut je.

    ReplyDelete
  4. ain nia: takut org... takut.... takutttt... hahaha ;P ye!kuat semangat! kaedah cuba jaya! hehehe *mereng* .. terima kasih ats kata2 semangatmu ^_^

    diyana nananana: kita serupa.. aku tgh sedaya upaya mengaplikasikan tagline ko; "Ah,x kisahla org nak ckp ape pn.x luak kot".. hehehe.. wah, baik btol 1st impression ko kt aku.. terharu2 T_T.. huhu.. aku mula2 kenal ko dulu xsangka ko mmg raja lawak tau.. kui3.. aku caye je sume ckp ko.. tp pas dh lama kenal ko, hmmpphh.. xdo maso den nak cayo dah.. asyik wat lawak kenakan org je... hahaha XD yana seorang yg licik!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Cube Fikir..??

HamsterCumiL